PROFESSZIONÁLIS SZAKMAI HOZZÁÁLLÁS

A FermentaPro s.r.o. és szakértői csapata gondoskodnak partnereinkről Közép Európában és a Balkánon.

TERMÉKEINK MINŐSÉGE

Mi sem egyszerűbb számunkra, mint felkínálni a minőséget!

CSOMAGOLÁS ÉS SZÁLLÍTÁS

Üzleti partnereinknek kívánságuk szerint csomagolva szállítjuk termékeinket a rendeltetési címre.

TANÚSÍTVÁNYOK

Vállalatunk rendelkezik az ISO, HACCP valamint BIO igazolványokkal. Termékeink megfelelnek az Európai Uniós szabványoknak.

GAZDASÁGI SZEMPONTOK

A korszerű biotechnológia alkalmazás az élelmiszeriparban a minőség növelésének valamint a gazdasági igények csökkentésének leghatékonyabb módja.

Kapcsolat

Rólunk

promo-img-big

A FermetaPro s.r.o. társaság 1999-ben kezdte meg működését és mára az élelmiszer-feldolgozók és gyártók aktív partnere lett. Működése során a korszerű biotechnológiai megoldások terén szakképzett szolgáltatásokat nyújtó partnerre fejlődött, mely széles körű, progresszív megoldásokat kínál az élelmiszeripar sokrétű ágazatainak.

fermenta-logo-final

Élelmiszeripari enzimek – korszerű biotechnológia az élelmiszergyártásban

Enzimek nélkül nincs élet. Minél többet tudunk róluk, annál több lehetőség kínálkozik felhasználásukra az emberi tevékenység különféle területein: orvostudományban, élelmiszergyártásnál, környzet-védelemben, technológiában. Az élelmiszeriparban származásuk szerint háromféle enzimet használunk: állati, növényi és mikroorganizmus eredetű enzimeket. Nagy részük pótolhatatlan, mivel felhasználásuk nélkül bizonyos élelmiszereket egyáltalán nem tudnánk előállítani, mások pedig a hagyományos kémiai eljárások egyetlen és hasznos alternatívái, melyek gyakran helyettesítik a szintetikus vegyi anyagokat. Ennek köszönhetően az élelmiszergyártóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a szakmai és laikus társadalom nyomásának eleget téve olyan „egészséges élelmiszereket” gyártsanak, melyek nem terhelik az emberi szervezetet. A szintetikus vegyi anyagokhoz képest az élelmiszeripari enzimek különleges tulajdonsága, hogy szubsztrát-specifikusak, ezáltal kevesebb nem kívánt reakciót valamint hulladékanyagot hoznak létre, így használatuk során csökken a környezetszennyezés valószínűsége. Javítják az élelmiszer külalakját, szerkezetét, növelik a tápanyagértékét, csökkentik a termeléssel kapcsolatos kiadásokat, megőrzik a dietetikus termékek hagyományos ízét és állagát. Az élelmiszer gyártása során az enzimek imobilizált formában kerülnek használatra. Az anyag, amely immobilizálja az enzimet egyúttal csökkenti az aktivitását is, viszont könnyen oldódik az élelmiszerekben. Ez enzimes termékek lehetővé teszik az automatizációt, alkalmazhatóak a hagyományos és a folyamatos gyártás során, számos enzim a gyártás során inaktiválódik így nincs jelen a végső termékben és nem szükséges a címkén való feltüntetése. Az enzimeket por formájában és vákuumos csomagolásban szállítjuk, ami lehetővé teszi az egyszerű alkalmazásukat és tárolásukat. Némely enzimekre jellemző, hogy többféle élelmiszer gyártásánál is alkalmazhatóak (alacsony a szubsztrát affinitásuk).

.

Írjon nekünk!

Név

Email

Telefón

Az Ön üzenete